Magen växer!

Elins mage börjar faktiskt visa tecken på att innehålla något mer än spenat, en liten spänd kula som ibland verkar ge från sig morseliknande ryck. Själv är jag fortfarande väldigt avslappnad inför det hela, antingen har jag inte fattat ännu eller så är det bara så att jag är redo.  När det kommer till bäbisutrustning har vi fått löfte om att få låna en barnvagn.

I torsdags var vi på vår första husvisning. Det kommer inte att funka att bo kvar i vår lilla tvåa allt för länge när battingen anlänt, tre trappor utan hiss är inte att leka med och att det bara finns asfalt, betong och tegel runt om är inte roligt för en toddler att leka på. Det var en gammal förrådslänga byggd 1929 som blivit omgjort till radhuslägenheter. På bilderna såg det fint och rymligt ut, på plats visade det sig vara mycket mindre och med tveksam planlösning. Vi letar vidare.

På nördfronten har det hänt lite saker. I lördags hade vi brädspelsträff i Sjömanskyrkan, runt 15 nördar och en massa brädspel. Lirade en hemmagjord version av Talisman korsat med Vampire, Ticket to Ride (som var förvånansvärt spännande och roligt, trots avsaknad av vapen och monster) samt ännu ett hemmagjort spel vid namn One Hit Wonder som var bland det roligaste jag någonsin spelat. Det gick ut på att man spelade en manager för ett band och med hjälp av kort konstruera bandnamn och låttitlar för att sedan se om de blivit en hit eller inte. Min sleazelåt ”Below the snail trail of my lesbian woman” slog dock inte. Ser fram emot att få testa det här spelet mer.

Har haft ett återfall av Mass Effect 2, avslutat det utan några förluster och sen farit runt och letat efter de få uppdrag som finns kvar på det outforskade världarna. Det är så bra, så jävla bra! Har kommit fram till att musiken är det som påverkar mig mest, det elektroniska Vangelisdoftande soundtracket för tankarna till 80-talets science fictionstorheter. Jag älskar´t!

Börjar närma mig slutet på George RR Martins Clash of kings äntligen, får jag säga. Tyckte att första boken var fantastiskt bra rakt igenom medan den här tar fart efter först 350 sidor. Det är fortfarande bra, dock lite segare än föregångaren. Martin verkar bygga upp för några rejäla cliffhangers även denna gång, så det blir till att läsa bok tre när jag orkar och har tid. Tänkte försöka ha läst böckerna innan serien kommer ikapp så att säga.

Nästa bok till rakning blir först en kort liten bok som jag fått av Vännen Kitte, ”Hit och dit men ganska långt bort”. Det ska bli riktigt skönt med en bok som man kan läsa ut under en eftermiddag istället för de två månader det tagit mig att komma igenom Martins tegelsten. Efter ”Hit och dit…” siktar jag på Justin Cronins ”The passage” som jag bara hört gott om. En till tegelsten om postapokalyps, science fiction, vampyrer och otäckheter.

Annonser
Published in: on november 8, 2010 at 9:04 f m  Comments (3)  

The URI to TrackBack this entry is: https://bergatroll.wordpress.com/2010/11/08/magen-vaxer/trackback/

RSS feed for comments on this post.

3 kommentarerLämna en kommentar

  1. Haha, hej Vän! 🙂

  2. ME2: Har du inhandlat DLC’s? Bra grejer! Framförallt ”Lair of the Shadow Broker”, den ska man dessutom helst spela efter ”the Suicide Mission”.

    Jag noterar med glädje att du börjat läsa GRRM. Jag letar efter ett tillfälle att börja läsa om dem igen så jag har dem färskt i minnet när nästa bok kommer.

    • Jodå, jag har kört Kasumi: Stolen Memory, Overlord och den där ”flyga omkring med svävare” -dlcn. Den sistnämnda var väl inte direkt värd nånting. Då ska jag nog också ta och köpa in LOTSB.

      Började läsa George RR Martin på din rekommendation för två år sedan kanske, det tackar vi för!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: