Ny bok från John Ajvide Lindqvist

Saxat från www.johnajvide.com.

Ur skogen hörs ett skrik, en enda lång och utdragen sinuston, ett alldeles rent E.
Under en kantarellrunda gör den avdankade svensktoppsartisten Lennart ett obehagligt fynd. I en slarvigt nedgrävd plastpåse finner han ett livlöst spädbarn. När flickan efter konstgjord andning vaknar till liv visar hon sig ha en unik röst. Lennart tar med henne hem och bestämmer sig för att hon ska få förbli orörd, oförstörd. Instängd i källaren ska flickan, som får namnet Teres, bli den rena musiken och meningen med hans liv.
Samtidigt växer en annan flicka upp i en småstad i Mellansverige. Teresa har svårt att få vänner och hennes enda väg ut ur isoleringen är via nätet. En dag ser hon en flicka som kallar sig Tora Larsson på Idol och blir trollbunden av henne. Hon söker kontakt och det visar sig vara Teres som uppträtt med en stulen identitet. Tjejerna blir snart oskiljaktiga och börjar göra musik tillsammans. De får en myspacehit och sakta förändras relationen. Teres tar emot tjejer hemma hos sig, sådana som sett videon och tagit kontakt med henne.
Så småningom börjar dessa flickor samlas utanför varghägnet på Skansen. Teres är deras centralpunkt, avgudabild och idol. Gruppen börjar se sig som en vargflock, och vill göra vad vargar gör.
Lilla stjärna är en berättelse om en övernaturlig röst, om idoldyrkan och vart den kan leda när idolen har ett annat mål med sitt kändisskap än det konventionella.
I Lilla stjärna för John Ajvide Lindqvist åter in skräcken i ett vardagligt Sverige, och mellan blodiga scener och höga toner är det de vuxnas svek och de ungas utsatthet som speglas i bakgrunden. Det är hans mörkaste bok hittills och både känsliga läsare och älskare av Allsång på Skansen varnas.

Boken kommer att heta Lilla Stjärna.

Annonser
Published in: on november 10, 2009 at 2:25 e m  Comments (5)  
Tags: , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://bergatroll.wordpress.com/2009/11/10/ny-bok-fran-john-ajvide-lindqvist/trackback/

RSS feed for comments on this post.

5 kommentarerLämna en kommentar

 1. Oooh! (:

 2. Är det där samma avankade svensktoppsstjärna som dyker upp i den sista (och sämsta) novellen i ”Pappersväggar”?

 3. Men när dyker den upp då???

 4. Emelie: Exakt!

  John: Inte en aning, vi får hoppas att så inte är fallet.

  Linda: 2010 eller nåt.

 5. 18 maj!

  Verkar otroligt spännande. ❤


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: